Airco en onderhoud

Airco en onderhoud
29 juni 2020
airco

Heeft u airco of Arko in de auto?

Wij hopen voor u dat u de komende tijd toch wel écht een airconditioning in de auto heeft. Want het wordt niet warm, maar we kunnen wel zeggen… heet!
Maar hoe goed gaat u met de airco om? Want een airconditioning gebruiken en onderhouden is wel meer dan alleen een knopje in- of uitdrukken. 

Hoe werkt een airco in de auto?

We weten allemaal wat een airconditioning doet, maar weet u ook hoe het werkt? Een airco maakt namelijk geen koude lucht, maar koelt de lucht af door de warmte eraan te onttrekken. De airco in de auto is een systeem met een compressor of een verdamper, een condensor en een ventilator als belangrijkste onderdelen. 

U kunt het vergelijken met zweten. Om vloeistof te verdampen, heb je warmte nodig en die warmte wordt onttrokken aan de omgeving van de vloeistof. Bij zweet komt die warmte van uw huid en de lucht er vlak boven. Door het verdampen van het zweet koelt u dus af.

Voordat u de auto start, denk hieraan…

Zet u ramen eerst even open zodat de warmte alvast uit uw auto kan gaan. Zodra u de airco aanzet, hoeft de airco niet meer te koelen dan nodig is en dat bespaart ook brandstof.

De airco is het hele jaar productief!

Je airco is niet alleen nuttig voor in de zomer, maar ook in de herfst én winter. Airco's onttrekken vocht aan de lucht en een droger interieur betekent schonere ramen. Gebruik de airco dus het hele jaar door. Dat is ook beter voor de airconditioning zelf. Zo blijft het in beweging. Want een airco repareren of vervangen is namelijk een dure aangelegenheid. 

Kijk de airco met regelmaat na

En voorkom dat uw airconditioning stuk gaat. Een slecht werkende airco kost meer brandstofverbruik. Zorg dat het aircosysteem minimaal 1 keer per 2 jaar onderhouden wordt. Een drooglopende airco gaat zeker stuk. 

Al een vakantiecheck gedaan? Maak een afspraak!

Wij zijn op werkdagen geopend vanaf 08:00 tot 17:00 uur!

 

Team Maxx Autobedrijf en Autoschade B.V. Nijkerk