Auto onderhoud… Wanneer en hoe vaak?

Houdt uw auto betrouwbaar

Eén van de belangrijkste eisen aan een auto is betrouwbaarheid. Niets is zo vervelend als een auto die u in de steek laat, want dat gebeurt natuurlijk altijd net op het verkeerde moment.

Om een auto blijvend betrouwbaar te houden is regelmatig onderhoud voor elke auto nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, is per auto verschillend.

Langere tussenruimte voor onderhoud van uw auto
De onderhoudsperiodes zijn de afgelopen jaren steeds langer geworden. Vroeger was doorsmeren en olie verversen bij elke 5000 km nodig. Tegenwoordig zijn de onderhoudsperiodes van 30.000 km of langer geen uitzondering meer.

Naast de eventuele onvoorziene reparaties zijn een nieuwe accu of remblokken te zijner tijd ook nodig. Tegenwoordig gaat een accu doorgaans zo’n 4 jaar mee, maar dit ligt er helemaal aan hoeveel jaar uw auto is, hoeveel u gebruikmaakt van uw auto en hoeveel kilometers u ermee rijdt. Remblokken gaan meestal zo’n 60.000 km mee, maar ook dit hangt van bovenstaande factoren af. Daarom blijft regelmatig onderhoud altijd nodig.

Richtlijn voor onderhoud van uw auto
Het is goed om uw auto 1x per jaar zowel een kleine- als een grote beurt te geven. Daarnaast is het ook beter voor uw auto om elk jaar de olie en het oliefilter te verversen, juist als er weinig gereden wordt. Als bijvoorbeeld de distributieriem 5 jaar oud is en u heeft maar 10.000 km gereden, moet die toch vervangen worden. Dit geldt ook voor de remvloeistof en koelvloeistof, deze zullen toch volgens het boekje ververst moeten worden. Te lang doorrijden is nooit goed. Door het rijden van korte afstanden krijgt de accu het ook zwaar te verduren, zeker in deze tijd van het jaar.

Afspraak maken?
Wij denken graag mee met onze klanten en dus ook aan de kosten. Bij een grote beurt ontvangt u meteen een gratis APK! Het is aan u wanneer u tijd heeft. Laat u het ons weten, dan maken wij graag een afspraak.

Tot dan bij MAXX Nijkerk!

Tags: onderhoud, olie verversen, reparaties, MAXX Nijkerk, Autobedrijf