De Mannen van Maxx in De Picture! - Fabian

Vorige keer leerden we Jurjen beter kennen en nu is Fabian aan de beurt om te laten zien wat hem beweegt binnen Maxx Autobedrijf!

Vertel eens Fabian…

Voor wie jou (nog) niet kent... stel jezelf eerst eens even voor?

Ik ben Fabian Meijer, mede-oprichter van het bedrijf, 34 jaar, getrouwd met een prachtige vrouw en vader van 2 mooie meiden.

Wat doe je in je vrije tijd?

Tijd doorbrengen met mijn gezin, klussen in en rond het huis.

Het bedrijf van jou en je broer Jurjen bestaat ruim 11 jaar. Hoe is het zo gekomen?

Met mijn vader waren we altijd aan het sleutelen, thuis in de garage. Mijn vader kwam met het idee om een eigen bedrijf te starten en dat hebben we gedaan. Mijn moeder bedacht de naam van het bedrijf, kortom: een echt familiebedrijf!

Zijn auto’s echt ‘jouw ding’?

Ja, van jongs af aan stond ik in de garage te sleutelen aan auto's zowel aan de elektronica als aan het mechanische gedeelte.

In jouw woorden: Wat is Maxx voor soort garage?

Een bedrijf waar altijd een kopje koffie klaar staat voor de klant, wat nooit stilstaat, altijd volop in ontwikkeling is, waar de klant voorop staat en oplossingsgericht, strevend naar 100% kwaliteit in het werk dat we afleveren.

Jullie begonnen met z’n tweeën, hoe staat het er nu voor?

Inmiddels zijn er heel wat meer mensen betrokken bij het bedrijf: 3 monteurs, waarvan 2 in opleiding, een schadehersteller, een boekhouder, 2 chauffeurs een collega die alles een beetje schoon en netjes maakt. Het gaat zelfs zo goed dat we hard op zoek zijn naar personeel voor zowel het onderhoud als het schadeherstel.

Hoe ziet jouw dag in het garagebedrijf eruit?

's Ochtends starten we altijd op met een bak koffie met het hele team. Daarna neem ik de planning door met de monteurs, maak ik bestellingen en werk zelf ook aan een aantal klussen naast het begeleiden van de monteurs. Verder word ik geleefd door de dag. De telefoon staat nooit lang stil. Voorafgaand aan de dag weet ik nooit hoe het zal lopen, behalve dat we in ieder geval niet veel zullen stilzitten.

Wat vind je leuk aan je werk? Waar ben je echt goed in? waar word je blij van in jouw werk?

Ik vind het mooi om klanten te helpen en hen met een tevreden gevoel de deur uit te laten stappen. Inhoudelijk vind ik de ‘moeilijk op te lossen’-storingen het meest uitdagend. Daar ligt mijn passie.

Welke moeilijke keuzes moet je weleens maken? Hoe pak je dat dan aan?

Als je de spil in het bedrijf bent, moet je overal tegelijk zijn. Soms is het moeilijk om prioriteiten te stellen. Wat ik eigenlijk niet kan (en wil) is nee zeggen tegen een klant. We gaan tot het uiterste om onze klanten te helpen.

Wanneer ben je trots op iets wat je hebt gedaan?

Als we met elkaar een succesvolle dag hebben gehad, waarin we het werk hebben kunnen afmaken zoals gepland en waar nodig klanten met spoedklussen van dienst konden zijn.

Hoe houd jij alle nieuwe technieken, elektronica en snufjes bij?

Ik lees regelmatig vakbladen, speur veel op het web, volg een paar keer per jaar cursussen en doe veel aan zelfstudie.

Hoe vond je het om deze vragen te beantwoorden?

Je staat vaak niet zo bij deze dingen stil, het was best eens leuk om er over na te denken en er wat van te vinden.

Heb je nog een tip voor berijders en hun auto?

Ga zuinig om met je auto. Regelmatig bandenspanning en vloeistoffen checken. En zorg natuurlijk voor goed onderhoud, dan heb je het langste plezier van je auto!

Dank je voor dit leuke interview!

Afspraak maken of meer informatie? Bel 033 - 285 17 85.
Graag tot snel!

Groet,