De Mannen van Maxx in De Picture! - Jurjen

Het is tijd om onze mannen eens wat meer naar buiten te laten treden en te laten zien wat ze allemaal kunnen!

De eerste Maxx-Man die wij in De Picture zetten is… Jurjen! Hij kan alles!

Vandaag beantwoordt hij het een en ander over de autospuiterij. Want hoe gaat dat allemaal in zijn werk en wat is ervoor nodig om bijvoorbeeld wel echt de juiste kleur passend bij de auto te krijgen? En wat gaat er allemaal aan vooraf?

In De Picture!
We hebben als eerst een stoere foto van onze Jurjen gemaakt in zijn autospuit outfit.
Staat hem goed hè zo’n apenpakje :-).

Wat is en doet een autospuiter eigenlijk?
Een autospuiter is iemand die een auto voorziet van een (nieuwe) laklaag.

Wat komt er allemaal bij kijken?
Bij het spuiten van een auto hoort ook voorbereidend werk, waaronder het schuren van de carrosserie en het voorbewerken van de ondergrond. Reshat en Jurjen werken aan het herstellen van schade bij nieuwe en gebruikte auto’s, bijvoorbeeld schade als gevolg van steenslag, roest of een ongeval. Ook kan het voorkomen dat een auto moet worden overgespoten in een andere kleur.

Wat voor soort schade krijg je het meest binnen?
Wisselend uit heel Nederland van ongevallen tot kleine krasjes. We worden benaderd om dit voor zowel bedrijven als particulieren te verzorgen.

Hoe mix je de juiste kleur bij het juiste voertuig?
Wij meten dit. We bekijken eerst wat de kleurcode van de auto is, dit staat vaak in de auto aangegeven. Wanneer wij dit gedaan hebben gaan wij op zoek naar de juiste variant van de kleurstaal, wij hebben namelijk diverse kleurstalen. Mochten we niet de juiste kleurstaal kunnen vinden dan gebruiken wij de spectrometer om wel de juiste kleur te vinden.

Doen jullie ook weleens aan auto’s pimpen?
Ja, die vraag krijgen we regelmatig, opknappers maar ook nieuwe auto’s. De klant wil dan de auto een sportievere look geven of bijvoorbeeld een zwart dakje erop. Niks is te gek!

Wat vind jij zelf als autospuiter het leukst om te doen of om mee te werken?
Wanneer onze klanten de auto weer op komen halen en blij zijn met het eindresultaat.
Reshat is onze hoofd autospuiter en wanneer hij hulp nodig heeft of zoals nu met vakantie is, dan neem ik het over. Samen zorgen wij er dus voor dat het eindresultaat altijd top is.

Tip van Jurjen…
Probeer de buitenkant van de auto zo schoon mogelijk te houden. Let er bijvoorbeeld met het warme weer op dat de kids, die ingesmeerd zijn met een hoge factor zonnebrand, niet met de rug of handjes aan de auto zitten. Zonnebrand brand namelijk in de lak van je auto.

Afspraak maken of meer informatie? Bel 033 - 246 44 08.
Graag tot snel!

Groet,