De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen
25 augustus 2020

We willen het niet horen, maar de vakantie zit er alweer bijna op. De spandoeken voor scholieren liggen klaar om weer opgehangen te worden. Iedereen moet weer aan de slag. 

Een goed moment om - naast het huis weer op orde te brengen en de schooltassen klaar te leggen - ook uw auto goed na te (laten) kijken. Want wanneer de drukke ochtenden weer beginnen wilt u toch ook dat uw auto gewoon start zonder problemen?

 

Is een autocheck nu wel nodig?

Ook als u dit jaar niet in het buitenland bent geweest, maar wel in Nederland vakantie heeft gevierd, is een extra controle van belang. Uw auto heeft toch meer te lijden gehad dan anders. Misschien rijdt u minder ver naar uw vakantiebestemming, maar uw auto heeft wel alle bagage moeten dragen die hoogstwaarschijnlijk net zoveel is (of meer) dan wanneer u naar het buitenland zou zijn gegaan. En dat vergt ook het één en ander van uw auto.

 

Doe daarom ook een controle NA uw vakantie.

  • Check uw bandenspanning. De juiste bandenspanning verbetert de wegligging. Een lage bandenspanning betekent een hoger brandstofverbruik. En wanneer een band zacht is, dan is de kans ook groter op een klapband. Veilig onderweg is in ieders belang.
     
  • Bandenprofiel. Uw banden slijten tijdens het rijden. De profieldiepte wordt steeds minder. Hoe minder diepte, hoe groter de kans op aquaplaning. Een slechte profieldiepte zorgt er namelijk voor dat het water niet meer afgevoerd kan worden. Wij adviseren een minimale profieldiepte van 2mm om zeker te zijn van goede bandeigenschappen.
     
  • Het controleren van de olie en filters. Is alles nog voldoende gevuld? Als u alles in één keer checkt, dan kunt u voorlopig weer veilig op weg!

 

Campagne: Veilig Verkeer Nederland!
Helaas gaan ieder jaar de ongevallenstatistieken met een piek omhoog in de periode na de zomervakantie. Er zijn dan bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder fietsende scholieren, als in de rest van het jaar. De campagne “De scholen zijn weer begonnen” van Veilig Verkeer Nederland, die ervoor zorgt dat automobilisten meer rekening houden met fietsende scholieren, is dus nog steeds hard nodig. 

Houd naast het veilig rijden in uw auto ook rekening met de veiligheid van anderen. 

 

Fijne school- en werkdagen gewenst!

Team Maxx Autobedrijf en Autoschade B.V. Nijkerk