Is het al tijd voor winterbanden?

Algemeen
Is het al tijd voor winterbanden?

We leven in Nederland, het kleine koude kikkerlandje welbekend. Alhoewel wij hier afgelopen zomer weinig van hebben gemerkt, met een hitte van ruim boven de 30 graden, kan de winterperiode er weer heel anders voor staan.

Maar nu… is het herfst! Ook de seizoenswisseling zegt tegenwoordig weinig, wel is het wat kouder en regenachtig maar het kan vriezen, het kan dooien. Daarom houden we ook zo van ons landje. Lekker onvoorspelbaar. Maar u hoeft dit niet te zijn. Bereid u voor op juist deze onvoorspelbare weersverwachting.

Wanneer is het dan écht tijd voor winterbanden?
Tot zover hebben we nog een zachte herfst, maar de winter kan plotseling heel streng worden. Neem geen risico door de weg op te gaan met een verkeerde set banden. Houd het weer goed in de gaten, want wanneer de temperatuur onder de 13°C zakt, adviseren wij de banden te laten wisselen. Het weer kan zo ineens veranderen en dan bent u al voorbereid en rijdt u veiliger op de weg. De optimale werking van de winterbanden worden bereikt bij temperaturen onder de 7°C. Maar u zult merken dat uw auto ook met regenbuien al steviger op de weg ligt met winterbanden. Dus een goede voorbereiding is het halve werk.

Als we onze weerman Piet Paulusma moeten geloven is er een zeer koude winter in aantocht.
Volgens Piet Paulusma kan het -20°C worden deze winter. In de maand december is er veel sneeuw voorspeld, januari een beetje van van alles, maar in februari schijnt het los te gaan volgens onze bekendste weerman. Met daarbij een lange periode van ijzige kou.

Waarom zijn die winterbanden dan zo belangrijk?
Winterbanden zijn normale autobanden die een ander profiel hebben en een andere rubbersamenstelling. Hierdoor blijven winterbanden in de winter zachter dan zomerbanden. Doordat winterbanden zachter blijven wordt het contact met het wegdek behouden. Winterbanden zijn daardoor zeer geschikt bij temperaturen lager dan 7°C, zoals bij ijzel, sneeuw en nattere omstandigheden. Kortom: in de winter heeft u dus meer profijt van uw winterbanden omdat deze meer grip bieden en daardoor ook veiliger zijn.

Weten welke soort banden wij gebruiken en adviseren? Kom eens langs in onze garage of maak een afspraak 033 285 17 85.
De mannen van Maxx staan voor u klaar. Graag tot snel!

Groet,
De Mannen Van Maxx!
Maxx Autobedrijf Nijkerk

Tags: winterbanden