Leuk klusje voor de thuisblijvers!

Leuk klusje voor de thuisblijvers!
30 juli 2020

Gaat u dit jaar genieten op de Costa Balconia of Tuinesië? 
Veel mensen reizen dit jaar niet af naar het buitenland, maar vieren vakantie in eigen land. We vieren op een andere manier vakantie dan anders. Wellicht gaat u thuis het één en ander opknappen, maar denk dan ook aan uw auto! Wij hebben een leuk klusje voor de thuisblijvers om de auto weer te laten shinen!

 

Maak uw auto weer als nieuw!

Kan dat? Nou, als nieuw niet helemaal, maar het komt wel in de buurt met deze poetsbehandeling. Met deze tips zal uw auto enorm opknappen en kijkt u ook weer met wat meer trots naar uw auto.

 

Begin bij het begin…

Tip 1. 
Spuit uw auto eerst goed af met lauw water zodat al het zand en ander soort vuil weggehaald wordt. Denk ook aan plekken zoals onder de bumper. 

Tip 2. 
Reinig de velgen met een velgenreiniger. 
Behandel maar één velg per keer, zodat de velgenreiniger niet te lang op uw velg kan intrekken. Maak het schoon met een velgenborstel en spoel het daarna weer goed af. Let op! Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing goed door.

Tip 3. Nu gaat het échte werk beginnen: Het wassen van uw auto. 
Doe dit altijd met een goede autospons en het liefst niet in de volle zon om lelijke waterstrepen te voorkomen.

Er zijn verschillende autoshampoo's die u kunt gebruiken om uw auto écht te laten shinen. Gebruik glansshampoo. Dit is een lakvriendelijke en goed ontvettende, schuimende shampoo. 
Was uw auto wel bij een autowasserette. Thuis uw auto wassen wordt afgeraden, omdat het vuile water slecht is voor het milieu. 

 

Tip 4. Na het wassen spoelt u de auto weer af met koud water en vervolgens maakt u de auto droog met een schone zachte poetsdoek.
 

Waarom uw auto schoonhouden belangrijk is?
Dit heeft onder andere te maken met de levensduur van uw auto. Een beetje viezigheid is geen probleem, maar vuil op uw auto kan na verloop van tijd schade veroorzaken. Het is ook goed voor uw eigen veiligheid. Een schone auto is goed zichtbaar voor het overige verkeer. Uw autolampen hebben bijvoorbeeld meer lichtopbrengst dan wanneer de koplampen vuil zijn en vuil het licht tegenhoudt.

 

Succes en een fijne vakantie!

Team Maxx Autobedrijf en Autoschade B.V. Nijkerk