Loop niet tegen de (kop)lamp!

Het zonnetje schijnt en de lucht is weer blauw… dan is het minder nodig om uw koplampen van de auto aan te doen en schoon te houden… toch?

MIS! Het is juist in deze tijd des te belangrijker dat u uw koplampen aan heeft en ook SCHOON heeft. Loop hiermee dus niet tegen de lamp aan ;)!

De laagstaande zon kan erg gevaarlijk zijn. Ook al heeft u een zonnebril op of de zonneklep naar beneden, het kan natuurlijk gebeuren dat u een tegenligger door deze laagstaande zon niet op tijd ziet. Daarom is het van belang dat uw tegenligger u wél op tijd ziet, door uw koplampen aan te zetten én ook schoon te houden het gehele jaar door.

Hoe komen de koplampen zo vuil?
Vroeger waren de koplampunits van glas, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker kunststof (polycarbonaat) toegepast, met daarop een coating. Door zonlicht, vuil en zure regen verkleurt die coating en wordt hij dof. Dat ziet er niet mooi uit maar, nog veel belangrijker, de lichtopbrengst gaat achteruit. Dan wordt het tijd voor herstel. Want wist u dat ernstig vuil geworden koplampen zelfs een reden voor APK-afkeuring zijn?

Waarom het polijsten van uw koplampen belangrijk is.
Goed werkende verlichting is erg belangrijk, om zelf te zien én om gezien te worden. Het is dus zaak dat u de autoverlichting goed controleert, zowel de voor- als achterverlichting. Zorg er daarnaast ook voor dat uw koplampen goed afgesteld staan.

U kunt uw koplampen gemakkelijk zelf schoonmaken door bijvoorbeeld een doe-het-zelf setje te kopen. Let er alleen wel op dat het ook écht goed gebeurd. MAXX Nijkerk kan dit ook voor u verzorgen. Vanaf €55,- zijn uw lampen weer picobello in orde. Want na het polijsten is het ‘glas of kunststof’ weer helder en de lichtopbrengst weer optimaal!

Check regelmatig of uw verlichting het ook doet!
Ook een kapotte koplamp kan uw eigen zicht, maar ook het zicht van uw medeweggebruikers verminderen. Zonder werkende richtingaanwijzers kunt u uw intenties in het verkeer niet aangeven. En hoewel u het mistachterlicht heel weinig zult gebruiken, is het wel zo fijn dat het werkt wanneer u het nodig heeft. Check deze dan ook regelmatig. Vaak merkt u ook aan uw medeweggebruikers dat uw lamp wellicht stuk is, wanneer zij naar u seinen onderweg. Maar u kunt het zelf ook heel gemakkelijk controleren; Laat iemand kijken of alle verlichting werkt.
Bent u op uzelf aangewezen? Parkeer de auto dan voor een groot spiegelend oppervlak. Een winkelruit bijvoorbeeld. Op deze manier kunt u het ook gemakkelijk alleen controleren.

Reservelamp
Zorg altijd voor een set reservelampen in de auto. In een set zitten vaak ook lampjes voor bijvoorbeeld de richtingaanwijzers. Hoewel u feitelijk al in overtreding bent als er iets aan de verlichting stuk is, zal de politie u waarschijnlijk niet bekeuren als u het lampje ter plekke vervangt.

Graag een afspraak maken of meer informatie?
Naast dat de koffie klaar staat, kunnen wij direct een afspraak maken wanneer het u uitkomt en is uw auto vaak binnen 1 dag weer klaar om te gaan!

Tags: maxxnijkerk, demannenvanmaxx, verlichting, reservelamp