Maak uw auto herfstproof

De blaadjes vallen weer van de boom en dat betekent… oppassen geblazen. Al rijdt u nu nog lekker in het zonnetje, dan is het wel van belang dat u uw auto voorbereid op regenbuien, vochtig en koud weer. Om veilig op de weg te kunnen blijven rijden is het zeker van belang om onderstaande tips te laten controleren en/of te vervangen.

Doe de herfstcheck!
Uw auto is pas goed voorbereid als u het volgende checkt:

• Bandenprofiel
  • Accu
  • Ruitenwissers
  • Schone autoramen (van binnen)
  • Voorkom beslagen autoruiten

Waarom deze vijf facetten zo belangrijk zijn voor het rijden in de herfst hebben wij ook even voor u op een rij gezet. De mannen van Maxx houden van duidelijkheid :-).

Bandenprofiel
Zorg ervoor dat u minimaal 4 mm bandenprofiel hebt. Dan rijdt u veilig onderweg. De wettelijke minimum profieldiepte is 1,6 mm, maar dan rijdt u al gevaarlijk. Dan zijn de banden al zover gesleten dat u een gevaar op de weg bent. Laat uw banden dus tijdig nakijken.

Check ook uw bandenspanning zo nu en dan. Te zachte banden kunnen ook gevaarlijk zijn en het kost u dan ook nog eens extra brandstof.

Accu
Wanneer uw accu licht is versleten is de kans een stuk groter dat hij u bij lage temperaturen in de steek gaat laten. Laat daarom uw accu doormeten bij ons, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als het kouder wordt.

Ruitenwissers
Maken uw ruitenwissers al strepen of is het gele plakkertje zwart geworden? Dan moet u deze echt nodig vervangen. Slecht werkende ruitenwissers zorgen voor minder zicht en wanneer er een harde regenbui over u heen komt tijdens het rijden, dan ziet u bijna geen hand voor ogen. Vervang ook deze dan ook tijdig.

Schone autoramen (van binnen)
Wanneer de zon op uw autoruiten schijnt en ze zijn niet schoon, dan is uw zicht ook een stuk minder. Er kunnen plekken van bijvoorbeeld uw navigatie opzitten. Het is van belang dat u een glashelder zicht heeft.

Voorkom beslagen autoruiten
Ga nooit rijden met beslagen autoruiten. Zet uw ventilatie op de hoogste stand en richt ze op de voorruit. Verwarm uw auto maximaal. Ga niet eerder rijden dan dat het zicht toeneemt.

Afspraak maken of meer informatie? Bel: 033 - 285 17 85.
Graag tot snel!

Groet,