Op welke punten wordt een APK uitgevoerd?

De mannen van Maxx hebben het voor u op een rijtje gezet!

We weten allemaal dat een auto APK gekeurd dient te worden. Meestal is dit elk jaar, maar hier kunnen ook meerdere jaren tussen liggen. Dat hangt af van de leeftijd van uw auto.

Voor velen geeft het een wat paniekerig gevoel wanneer de brief van de RDW voor de APK-keuring op de deurmat valt (mocht u geen brief hebben ontvangen, kijkt u dan even op mijn.overheid.nl).

En dan bedenkt u… Wordt mijn auto wel goedgekeurd? Hoeveel ben ik kwijt aan reparaties als hij niet goedgekeurd wordt? Vragen die bij de meeste mensen direct door het hoofd schieten.

Wij van Maxx hebben enkele punten op een rijtje gezet, die onderdeel zijn van de Algemene Periodieke Keuring. Want weet u op welke punten er eigenlijk een APK wordt uitgevoerd?

De eisen waaraan uw auto moet voldoen om door de APK heen te komen

Er zijn verschillende APK-punten die tijdens een keuring worden gecontroleerd. Zo zijn er onder andere APK-keuringseisen voor:

· De auto in het algemeen

· De spiegels

· De voorruit

· De vergrendeling (deuren en scharnieren)

· De wielophanging

· De verlichting

· De carrosserie

· De autogordels

· De remmen

· De kilometerregistratie

· De stuurinrichting

· De milieubelasting (uitlaatgassen)

· De wielen

Tijdens een APK-keuring moet de auto op alle belangrijke functies van het voertuig op hun werking gecontroleerd worden en moeten al deze punten ook daadwerkelijk goed zijn. Wij van MAXX Nijkerk zijn een gecertificeerd autobedrijf en wij kunnen uw auto op alle bovenstaande punten nakijken.

De puntjes op de i!

Als laatste… De deuren van uw auto moeten goed sluiten wanneer u instapt en er moet voldoende zicht zijn. Door de voorruit moet voldoende zicht zijn en er mogen geen grote beschadigingen of verkleuringen in het zichtveld zitten. Daarnaast moeten de ruitensproeiers en -wissers goed werken, evenals de ontwaseming van de voorruit. Tenslotte moeten wettelijke vereiste spiegels aanwezig zijn en goed vastzitten en mag de claxon bovendien slechts één toonhoogte hebben. Voldoet uw auto aan al deze eisen? Dan is de kans heel groot dat de APK voor u geen enkel probleem zal vormen.

Uw auto bijna aan een APK-keuring toe?
Neem even contact op en dan kijken wij wanneer het u uitkomt. Uw auto is bijna altijd weer binnen 1 dag klaar. En mochten de kosten erg hoog zijn dan stellen wij u hier telefonisch van op de hoogte voordat u uw auto weer op komt halen.

Tags: APK, keuring, RDW, goedgekeurd, keuringseisen,