Tankt u de juiste code?

Sinds oktober 2018 moeten alle tankstations aan de nieuwe brandstofstickers voldoen. Deze stickers zijn te vinden op de pomp en op de vulpistolen. Nieuwe auto’s krijgen ook aan de binnenkant van de tankklep een sticker volgens hetzelfde systeem. Zo is direct duidelijk welke brandstof u moet tanken.

Maar waarom? En welke sticker hoort bij wat voor soort brandstof? Wij snappen dat dit best verwarrend kan zijn. En mocht u even met uw gedachten ergens anders zijn, dan kan het zo voorkomen dat u de verkeerde brandstof tankt.

Vormen leren
Het is net of we weer op de kleuterschool zijn beland om de vormen te leren herkennen. Maar eerlijk is eerlijk, het is zijn wel overzichtelijke stickers.

De ronde symbolen duiden altijd op benzine, de vierkante op diesel en de ruitvormige op gas.

Vanouds Euro 95 is nu E5
Vanouds Ongelood 95 is nu E5
V-Power diesel
is nu B7
GAS
is nog steeds LPG maar dan in een ruitvormige sticker

Waarom deze stickers?
Omdat er steeds meer brandstoffen bijkomen zijn deze stickers nodig. Dat komt doordat de Europese Unie en nationale overheden willen dat we milieuvriendelijk gaan tanken. Er komen bijvoorbeeld steeds meer biobrandstoffen, waardoor de voertuigen minder schadelijke stoffen uitstoten.

Waarom biobrandstoffen? De reden is dat de voorraad aardolie en aardgas opraakt. En biobrandstof moet beter gaan zijn voor het klimaat.

Meerdere stickers op een voertuig
Een voertuig kan ook over meerdere brandstofstickers beschikken. Dat betekent dan dat het voertuig voor meer brandstoffen geschikt is. Deze stickers zijn zoals bekend dan te vinden aan de binnenkant van uw tankklep.

Verkeerde brandstof getankt?
Even niet opgelet en de verkeerde brandstof getankt? Geen probleem! Auto laten staan, direct contact opnemen met één van de mannen van Maxx en we komen u graag helpen.

Vragen, informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

T. 033-2851785
E. info@maxxnijkerk.nl

Graag tot ziens bij… De Mannen Van Maxx!

Tags: benzine, tags, code