Vakantie in het buitenland? Let hier dan op.

Aftellen!
Het is nu écht aftellen geblazen! Nog zoveel nachtjes slapen en dan… op vakantie!!
Ondanks dat Nederland op dit moment ook buitenlandse temperaturen heeft, vertrekken er gemiddeld 7 miljoen Nederlanders naar het buitenland in het hoogseizoen.

We houden nu eenmaal van het buitenland. Andere mooie dingen zien die je thuis niet hebt. Weg van het werk. Op vakantie lees je meer boeken en geniet je meer van het eten. We zijn allemaal gewoon lekker relaxed.

Maar om direct met dat relaxte vakantiegevoel te starten moet u onderweg wel rekening houden met een aantal zaken. Want u wilt toch niet voor vervelende verrassingen komen te staan tijdens of na uw reis!

Hieronder een aantal ‘Good to knows’ op een rij;

• In buurlanden mag u geen flitspaalsignalering gebruiken in uw navigatiesysteem. In Frankrijk kunt u hiervoor een boete krijgen tot wel 1.500 euro.
  • Rijdt u nog steeds op winterbanden? Pas er mee op! Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar in Italië mag u niet met winterbanden rijden in de zomer. Dat kan fikse boetes opleveren.
  • In Frankrijk moet u een alcoholtest in de auto hebben.
  • Verplicht in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië: reflecterende hesjes aandoen bij pech onderweg.
  • Voor brildragers is onder meer in Spanje en Portugal een reservebril in de auto verplicht.
  • Diverse Duitse steden kennen milieuzones (Umweltzones) waar u voor bepaalde auto’s een milieusticker nodig hebt.
  • Denk aan de vignetten! Bekijk autotolvignetten.nl, voer uw bestemming in en de benodigde vignetten worden getoond.

Denkt u aan uw autocheck!
Om nog lekkerder op vakantie te kunnen gaan, raden wij u aan om een vakantie autocheck te doen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken wanneer het u het beste uitkomt. Bel 033-2851785 of check voor meer informatie over Maxx Autobedrijf onze website.

Tags: vakantie, autocheck, aftellen, Maxx Autobedrijf Nijkerk