Winter naar zomerbandenů Wat is de beste tijd?!

Maart roert zijn staart en daarom is het ook begrijpelijk dat het voor u lastig te bepalen is wanneer de winterbanden voor de zomerbanden omgewisseld dienen te worden. De temperaturen schommelen van gevoelstemperatuur -10 tot terrasjesweer van 18 graden! Daarom zeggen wij van Maxx Nijkerk… wissel uw banden op het moment van het verzetten van de klok naar de zomertijd.

De temperaturen blijven in maart vaak nog even roerig. Gelukkig is april in de buurt! En ja… dan kunnen we natuurlijk weer zeggen; April doet wat hij wil, maar de temperaturen onder 0 blijven in deze periode overdag vaak uit en rijdt u met de zomerbanden veiliger op de weg.

Rijdt u het hele jaar op de winter of zomerbanden? Pas er wel mee op!
Het is natuurlijk niet voor niets dat er winter- én zomerbanden ontwikkeld zijn. Er is duidelijk een verschil en dat zit ‘m in het profiel van de banden. Een winterband heeft in het profiel inkepingen zitten, ook wel lamellen genoemd. Deze zorgen ervoor dat u meer grip heeft bij het remmen, maar ook bij het optrekken bij een temperatuur onder de 7 graden.

De zomerbanden zijn daarentegen weer beter bestand tegen de warmere temperaturen. Een zomerband is bij warmere temperaturen de meest veilige in zijn soort en verbetert de grip op het wegdek en verkort daardoor de remweg. Een winterband heeft tijdens warmere temperaturen een veel langere remweg dan een zomerband.

Blijft u doorrijden met winterbanden? Dan zorgt dit voor extra slijtage. Het rubber bij winterbanden slijt door de hogere temperaturen namelijk extra snel! Daarnaast heeft slijtage ook een grote invloed op de bandenspanning. Rijdt u met foutieve bandenspanning, dan slijten de banden sneller en is de kans op een klapband groter. Tijdig wisselen van de banden is dus écht geen onzin!

In de buurt? Kom eens langs.
Naast dat de koffie klaar staat kunnen wij direct een afspraak maken wanneer het u uitkomt en is uw auto vaak binnen 1 dag weer klaar om te gaan!

Tags: winterbanden, zomerbanden, temperatuur