Accuproblemen in de winter

Accuproblemen in de winter
30 januari 2020
accu dynamo mannenvanmaxx

De accu van een auto is een kwetsbaar onderdeel, vooral in de winter. In de winter heeft uw accu er meer moeite mee om zijn werk te doen. De accuproblemen staan dan ook al jaren op nummer 1 in de top 3 als het gaat om autopech en zodra de temperatuur tot onder de 7 graden daalt, levert de accu nog maar een deel van zijn capaciteit.

Oorzaken van een lege accu
Een lege accu kan door onderstaande redenen veroorzaakt worden:

  • Afname van de capaciteit. Een accu wordt in de loop der jaren zwakker;
  • Dynamo die onvoldoende bijlaadt;
  • Lekstroom. Het kan zijn dat wanneer je auto of motor uit staat, er toch ergens stroom weg lekt door bijvoorbeeld een defect in het alarmsysteem, een lampje dat ergens blijft branden etc.;
  • Teveel korte ritjes waardoor de accu niet voldoende wordt bijgeladen;
  • De radio die nog blijft afspelen. In de meeste gevallen zal de autoradio geschakeld zijn aangesloten, dus wanneer het contact van de auto wordt afgezet gaat de radio ook uit, maar het kan zijn dat de radio rechtstreeks aangesloten is waardoor deze altijd aan blijft;
  • Door de autoverlichting te laten branden.

Laat uw accu doormeten
Autopech komt altijd onverwacht en meestal op een moment dat het heel slecht uitkomt. Elke accu bereikt op een zeker moment het einde van zijn technische levensduur. #maxxnijkerk kan deze kans velen malen kleiner maken door regelmatig onderhoud.

Ook kunt u uw accu laten doormeten. Wij controleren dan de accu van uw auto met de daarbij behorende systemen, zoals de dynamo en startmotor.

Twijfelt u of de accu leeg of kapot is?
Het is goed om te weten dat een accu niet eeuwig meegaat. Hoewel de kwaliteit steeds beter wordt, is de levensduur van de gemiddelde accu ongeveer 5 tot 6 jaar.

Wat heeft u nodig bij accuproblemen?
De hulp van #demannenvanmaxx! :-)  En een set startkabels in de auto is ook altijd handig.

Meer informatie of een afspraak maken voor onderhoud? Neem contact met ons op of kom langs! Maxx Autobedrijf en Autoschadeherstel staat voor u klaar. Graag tot snel!

Groet,
De Mannen Van Maxx!
Maxx Autobedrijf Nijkerk