Banden in de herfst

Banden in de herfst
20 september 2019
winterbanden herfst regenbuien gladheid

We willen het misschien nog niet horen, maar de herfst staat weer voor de deur. Vaak betekent dit dat we weer meer regelmatiger te maken krijgen met regenbuien en daardoor kans op flinke plassen op de weg en slecht zicht. Vergeet daarbij de gladheid in de ochtend niet, want in de nacht kan het zelfs al een beetje gaan vriezen. En bij een nat wegdek wordt het een stuk uitdagender om te rijden. Dan is het belangrijk dat u alles onder controle kunt houden bij bijvoorbeeld een scherpe bocht of als u ineens hard moet remmen.

Wisseling van de wacht

Bij een buitentemperatuur van 13o of lager raden wij aan om zomerbanden te wisselen voor winterbanden. Bij temperaturen daarboven zijn zomerbanden meer geschikt in verband met slijtage. Houdt er alleen wel rekening dat uw banden voldoende profiel hebben, voor grip op de weg en geleiding van het regenwater. Het wettelijk minimum is 1,6 millimeter, maar wij raden nieuwe banden aan bij 25 mm profieldiepte.

Doet de rest het ook nog?

Het is wel fijn als de ruitenwissers hun werk nog goed doen, zodat u goed zicht houdt en dat de verwarming lekker warm wordt. Een autocheck is daarom niet gek om even tussendoor te doen. Het nakijken is snel gedaan, meestal heeft u uw auto met een klein uur weer klaar. En mocht er iets gerepareerd of vervangen moeten worden, dan laten wij u dit tijdig weten.

Maar mijn auto heeft onlangs nog een beurt gehad?

Wij adviseren u toch om ook tijdens het najaar een controle te doen. Het zou vervelend voor u zijn als met pech onderweg komt staan of als u door té gladde banden van de weg afglijdt.

#demannenvanmaxx zijn dagelijks vanaf 08:00 uur al bereikbaar tot 18:00 uur. Ook op zaterdag wordt bij ons gewoon hard doorgewerkt. We vieren dan weekend vanaf 14:30 uur!

Meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

T. 033 285 17 85
E. info@maxxnijkerk.nl

Graag tot ziens bij… De Mannen Van Maxx!
Maxx Autobedrijf Nijkerk