Het gevaar van herfstbladeren op de weg

Het gevaar van herfstbladeren op de weg
25 oktober 2019
herfst gladheid neerslag

Herfst! Al die mooie bomen met verschillende kleuren die schitteren langs de weg. Een rondje wandelen in het bos biedt geweldige foto’s. Maar… pas op! Deze mooie bladeren vallen ook van de bomen af, komen op de weg terecht en dat betekent gladheid.

Gladheid door bladeren

Doordat bladeren zich ophopen in combinatie met het vochtige weer, kan dit leiden tot erg gladde wegen. Dit komt omdat de opgehoopte bladeren worden platgereden door de auto’s. Het is belangrijk om rekening te houden met de gladheid met name bij het remmen en optrekken. Het kan er voor zorgen dat je gaat slippen.

Als een blad van een boom

Dat is hoe we de herfstperiode wel kunnen noemen. Diverse soorten neerslag komen voorbij en na regen komt dan ook met regelmaat zonneschijn. En het kan overdag 20 graden zijn, maar weer vriezen in de nacht.

Zorg voor regelmatig onderhoud, want vooral in de herfst/winter periode is van belang dat alles werkt en de bandenspanning op peil is. Voorkomen is beter dan repareren. Doe een herfst/wintercheck!

5 tips om de herfst veilig door te komen

Naast het gevaar van bladeren op de weg zijn er ook nog een aantal andere zaken waar u tijdens de herfst/winter rekening mee moet houden. Hieronder 5 tips op een rij;

  • Pas op voor de laagstaande zon en zorg voor een zonnebril in de auto.
  • Pas uw snelheid bij slecht weer aan.
  • Zorg ervoor dat de kans op slippen minimaal is en houd rekening met een langere remweg. Begin al eerder met remmen, maar rem minder hard.
  • Houd grip op de weg en controleer met regelmaat uw bandenspanning en het profiel van de banden.
  • Zorg voor schone autoramen en dat de ruitensproeier vloeistof is aangevuld. Door een laagstaande zon is het vuil op de ruit extra goed zichtbaar, houdt de ramen schoon.

Een herfst/ winter check laten doen door de #mannenvanmaxx? Neem contact met ons op en maak een afspraak. Ook voor informatie of vragen staan wij voor u klaar.

T. 033-2851785
E. info@maxxnijkerk.nl

Graag tot ziens bij… De Mannen Van Maxx!
Maxx Autobedrijf Nijkerk