Is lang stilstaan slecht voor uw auto? Jazeker!

Is lang stilstaan slecht voor uw auto? Jazeker!
8 april 2020

Door de Corona-crisis waarin we nu verkeren, zijn een hoop mensen genoodzaakt om thuis te werken of helemaal thuis te zijn omdat ze niet mogen werken. Dat is een hele vervelende situatie. De auto wordt daarmee ook minder vaak gebruikt of komt helemaal stil te staan. 

Op het moment dat de auto stilstaat, lijkt er niets aan de hand. Maar niets is minder waar. Zoals wij zelf ook soepeler blijven als we bewegen, geldt dit ook voor uw auto.

Gebruik uw auto en voorkom hoge kosten 

Er wordt ons natuurlijk gezegd zo min mogelijk naar buiten te gaan en thuis te blijven. Dat is ook het advies om op te volgen. Maar wanneer u toch de deur uit gaat om een boodschap te doen gebruik uw auto dan. 

Alleen uw auto starten en niet rijden is funest voor de motor. Doordat de olie bij een koude motor dikker is, verspreid deze net iets minder goed. Bovendien wordt er extra brandstof ingespoten bij een koude motor waardoor er bij het stationair draaien meer vervuiling optreed. Zo zijn er nog een heel aantal redenen om de auto niet stationair warm te laten draaien. 

Dit gebeurt er met de banden bij een lange periode stilstaan

De banden kunnen platte kanten krijgen. Om de druk van de banden te verlichten is het verstandig om de banden op iets hogere bandenspanning te zetten. Rol daarnaast de auto iedere maand een klein stukje door. Hiermee voorkomt u ook nog dat de remmen vast gaan zitten. Zet de auto ook niet op de handrem als deze lange tijd stilstaat, maar zet hem in de eerste versnelling.

Blijf met uw auto rijden!

Gewoon een stukje rustig rijden tot alles warm en gesmeerd is, is veel beter en voorkomt hoge kosten. Want u wilt wanneer u weer aan het werk wel graag dat uw auto u dan niet in de steek laat. 

Meer informatie of een afspraak maken? Klik hier.

Team Maxx Nijkerk Autobedrijf en Autoschade B.V.