Mogen we toch op autovakantie naar het buitenland deze zomer?

Mogen we toch op autovakantie naar het buitenland deze zomer?
28 mei 2020
vakantie buitenland Corona

Het lijkt er wel op! De Franse staatssecretaris van Europa en Buitenlandse Zaken bijvoorbeeld, heeft donderdag 28 mei laten weten dat Frankrijk er naar streeft en als het Corona-virus het toelaat, toeristen na 15 juni toch welkom zijn.

In Italië worden de Corona-maatregelen sinds 3 mei 2020 stapsgewijs afgebouwd. De campings mogen vanaf 3 juni 2020 weer open voor toeristen uit alle Schengenlanden, waaronder Nederland. De grenzen gaan dan ook weer open zonder quarantaineverplichting.

Dit zijn natuurlijk leuke berichten. Maar houd er wel rekening mee dat dit jaar een andere autovakantie gaat worden dan andere jaren.

Wat betekent dat voor u als reiziger met de auto?

Het Corona-virus dat begin dit jaar opdook in China leidt tot een reeks reisadviezen en maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Van totale lockdown tot een intelligente lockdown zoals in Nederland de afgelopen weken.

De maatregelen worden langzamerhand versoepeld, maar dat betekent natuurlijk niet dat we nergens meer rekening mee hoeven te houden. Op dit moment zijn de precieze regels (in diverse andere landen dan Frankrijk) voor de zomervakantie nog niet bekend.

Houd er wel rekening mee dat als de richtlijnen niet gevolgd worden u een forse boete kan ontvangen voor niet naleven van die richtlijnen.

Maak tijdig uw auto vakantie-proof!

Wanneer we een ‘GO’ krijgen om op autovakantie te mogen gaan, dan moet er ineens een hoop geregeld te worden. Zorg dat uw auto er klaar voor is! Want het is wel fijn dat u dan zorgeloos op vakantie kunt gaan.

#demannenvanmaxx maken uw auto vakantie klaar. U hoeft zich dan alleen nog maar zorgen te maken over hoe u al die tassen en spullen in de auto kwijt kunt.

Maak een afspraak!

Wij zijn op werkdagen geopend, dus u kunt op afspraak dat rare geluid gewoon laten nakijken. Én u heeft uw auto vaak op dezelfde dag weer terug! Dan kunt u met een gerust hart weer autoritten maken.

Team Maxx Autoschade en Autobedrijf