Trekhaak nodig

Trekhaak nodig
5 juli 2019
trekhaak specialist Maxx Autobedrijf de Mannen van Maxx

De zomervakantie is in het zicht en daar moeten we vaak nog het een en ander voor regelen. En aangezien wij Nederlanders graag kamperen en bijna de hele inboedel meenemen van huis, is het wel belangrijk dat u een trekhaak heeft die het gewicht kan trekken en aan strenge eisen en veiligheidsvoorwaarden voldoet. Alleen zo kunt u veilig op weg.

De soorten en maten.
Ook in trekhaken zijn er diverse soorten en maten verkrijgbaar. Er bestaan vaste-, wegdraaibare- en afneembare trekhaken. Een trekhaak met afneembare kogel voldoet aan dezelfde wettelijke eisen als een vaste. Hij wordt wettelijk ook als vast onderdeel van de auto beschouwd. U kunt ook een stabilisatorkoppeling gebruiken op een afneembare trekhaak. De kosten van een afneembare trekhaak liggen wel wat hoger.

Kunnen alle trekhaken dezelfde kilo’s trekken?
Nee, niet alle trekhaken kunnen dat. Een trekhaak moet een typekeuring hebben. Deze kunt u vinden op het typeplaatje van de trekhaak. Ontbreekt het typeplaatje, dan mag de auto alleen een aanhangwagen trekken die, inclusief de lading, niet meer weegt dan 750 kg. Ook moet u er dan op letten dat de aanhangwagen, inclusief lading, niet meer weegt dan het trekkende voertuig

Trekhaak zelf monteren of laten monteren.
Wij raden u aan dit te laten doen. Tenzij u zelf monteur bent, maar een trekhaak monteren is wel een serieuze klus die op de juiste manier gemonteerd dient te worden. Het aansluiten van de elektra is een specialistenklus geworden en door alle elektronica in de auto is het, om storingen te voorkomen, belangrijk dat de bekabeling exact volgens instructie wordt aangelegd.

Check, check, dubbelcheck!
Alles ingepakt en klaar om te gaan… mooi zo! Checkt u nog wel even zelf de trekhaak aansluiting? Wellicht kunt u een aansluiting vergeten zijn door alle voorbereidingsdrukte. Maxx Nijkerk heeft de specialisten in huis om de juiste trekhaak bij uw voertuig te plaatsen.

Vragen, informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Graag tot ziens bij… De Mannen Van Maxx!
Maxx Autobedrijf Nijkerk

T. 033 285 17 85
E. info@maxxnijkerk.nl